from RM7447
Book Now

Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London – Paris

0.1/5

Duration

10 hari 7 malam

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Languages

___

Overview

Melancong ke Eropah barat merupakan antara bucket list yang ramai orang ada. Eropah barat (Western Europe) merupakan pusat industri kepada negara-negara Eropah dan merupakan paksi kepada kekuatan ekonomi kepada lebih 187 juta penduduk. Kawasan ini terdiri daripada negara-negara seperti Belgium, perancis, German, Luxembourg, Netherland, Republic of Ireland dan United Kingdom.... More

Melancong ke Eropah barat merupakan antara bucket list yang ramai orang ada. Eropah barat (Western Europe) merupakan pusat industri kepada negara-negara Eropah dan merupakan paksi kepada kekuatan ekonomi kepada lebih 187 juta penduduk. Kawasan ini terdiri daripada negara-negara seperti Belgium, perancis, German, Luxembourg, Netherland, Republic of Ireland dan United Kingdom.

Kawasan Western Europe tidak terkenal dengan senibina bersejarah malah reka bentuk seni binanya lebih kepada budaya moden. Ini dapat kita lihat dari budaya, senibina, muzik dan banyak lagi.

 

pakej melancong ke eropah

Untuk trip ke Western Europe, kita akan ke 6 negara yang selalu menjadi pusat atau tumpuan pelancong. Negara-negara yang akan kita lawati seperti London, Brussels, Amsterdam, Freiburg, Basel dan Paris.

Bagi yang menantikan trip percutian yang tenang dan penuh dengan senibina, budaya, alam semulajadi, melancong ke Eropah sebanyak 6 negara ini adalah yang terbaik.

Berbeza dari musim ke musim, Western Europe menjanjikan pengalaman yang berbeza untuk setiap musim. Setiap musim memiliki pengalaman dan keunikan tersendiri seperti musim bunga di mana anda akan dibawa ke taman bunga terbesar di Eropah yang terletak di Netherland.

Selain Keukenhof, anda juga berpeluang melawat kincir angin di Zaanse Schans, melawat perkampungan nelayan di Volendam, merasai salji di Mt.Titlis dan banyak lagi tempat-tempat yang menarik.

Less

HIGHLIGHTS

  • Visit eight villages showcasing Polynesian culture
  • Canoe ride, tattoos, spear throwing, ukulele lessons and fishing
  • Spectacular Polynesian evening dinner show ‘Ha: Breath of Life’
  • Optional transportation from Waikiki hotels

Itinerary

Expand All
Day 1
Day 1

👉 Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Heathrow London, berkumpul dan akan bertolak terus menuju ke
Bicester Village Shopping Outlet; sebuah kawasan membeli belah barangan berjenama seperti Coach,
Burberry, Prada dan Dolce & Gabbana yang dijual pada harga sangat berpatutan.

👉 Berfoto di Tower Bridge dan Tower of London; jambatan dan istana lama yang terkenal di Kota London. Di sini dipamerkan koleksi barangan bersejarah termasuk Mahkota Diraja Britain.

👉 Bermalam di London atau kawasan sekitar.

Day 2
Day 2

👉 Sarapan di hotel.

👉 Melawat Istana Buckingham. Askar diraja berbaju merah ini menjadi tarikan kepada para pelancong untuk mengambil gambar kenangan dengan lebih dekat.

👉 Melawat London Eye dan menikmati pemandangan Kota London dengan harga £36.

👉 Melawat Big Ben, menara jam yang dibina pada tahun 1859 dan Palace of Westminster yang dahulunya merupakan istana diraja pada kurun ke 11.

👉 Menaiki Thames River Cruise untuk mengelilingi Kota London.

👉 Berfoto di Trafalgar Square yang mana merupakan sebuah dataran dinamakan sempena kemenangan tentera laut British dalam Perang Napoleon.

👉 Aktiviti membeli belah di Oxford Street yang merupakan pusat beli-belah terbesar di London.

👉 Bermalam di London atau kawasan sekitar

Day 3
Day 3

👉 Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

👉 Bertolak dari King Cross St. Pancras dengan menaiki keretapi Eurostar ke Paris. Eurostar merupakan perkhidmatan keretapi berkelajuan tinggi yang menghubungkan London dengan bandar-bandar besar di Eropah seperti Paris, France dan Brussels, Belgium.

👉 Tiba di Gare Du Nord St dan melakukan aktiviti bebas.

👉 Bermalam di Paris atau kawasan sekitar.

Day 4
Day 4

👉 Sarapan di hotel.

👉 Lawatan ke Disneyland Paris Theme Park.

👉 Membeli-belah di La Valle Village Shopping Outlet yang merupakan sebuah kawasan beli-belah barangan berjenama.

👉 Aktiviti bebas di sekitar kawasan Paris.

👉 Bermalam di Paris atau kawasan sekitar.

Day 5
Day 5

👉 Sarapan di hotel.

👉 Melawat Eiffel Tower dan berpeluang menaiki menara ini disamping menyaksikan landskap bandar Paris dalam perspektif yang berbeza.

👉 Membeli-belah di Champs-Elysees dan berpeluang membeli barangan berjenama terkenal seperti Louis Vuitton, Channel dan lain-lain.

👉 Bergambar di Arc de Triomphe, Museu du Louvre; muzium terbesar di dunia dan monument bersejarah di Paris; dan Notre – Dame; salah satu cathedral terbesar di Paris.

👉 Bermalam di Paris atau kawasan sekitar.

Day 6
Day 6

👉 Sarapan di hotel.

👉 Aktiviti bebas di bandar Paris.

👉 Bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Charles de Gaulle Paris.

Included/Excluded

  • Negara yang dilawati: UK (LONDON) - FRANCE (PARIS).
  • Penginapan 5 malam yang selesa di hotel bertaraf 3* (rujuk jadual senarai hotel).
  • Sarapan pagi dan makan malam.
  • Pengangkutan bas persiaran yang selesa dan lawatan seperti yang tertera dalam aturcara.
  • Cukai bandar (City Tax) setiap hotel.
  • Tiket keretapi Eurostar.
  • Pemandu pelancong (dari MOOD TRAVEL) – Melayu Muslim.
  • Additional Services
  • Insurance
  • Drink
  • Tickets

Tour Categories

City trips
Escorted Tour
Group Tour

Tour's Location

FAQs

Transportation untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat?
Private coach sendiri.
Dari London nak pergi ke Brussels atau Paris naik apa?
Kita akan naik eurotunnel atau ferry. Kalau eurotunnel akan ambil masa setengah jam sahaja, tetapi kalau ferry memakan masa sehingga dua jam.
Hotel berapa bintang?
3 atau 4 bintang.
Hotel London zone berapa?
Untuk hotel di London kebiasaanya kita akan stay di zone 2 atau zone 3 memandangkan hotel di zone 1 terletak betul-betul di tengah bandar, maka terdapat pencemaran bunyi dan bilik yang agak sempit.
Pakej halfboard atau fullboard?
Kami sediakan pakej All In Halfboard iaitu pakej termasuk flight, hotel 3 bintang/4 bintang, tipping, pengangkutan yang selesa, sarapan pagi dan makan malam. Untuk makan tengahari, kita akan bawa peserta ke restoran makanan halal.
Currency untuk 6 Western Europe?
-Euro
-Pound
-Swiss Franc
Musim bunga boleh main salji ke?
Boleh, kita akan bawa peserta ke Mount Titlis untuk rasai pengalaman main salji. Tempat ni snow sepanjang tahun.
Payment method. Boleh bayar ansuran ke ?
Boleh, bergantung pada customer nak buat 2x atau 3x payment.
Tempat shopping best kat mana?
Kalau di London, tempat shopping famous adalah di Oxford Street dan Bicester Village untuk beli cenderahati. Kalau nak shopping high end brands seperti LV, Longchamp dan lain-lain, kami cadangkan shopping La Vallee Village atau Champs Elysees.
Kenapa tak include makan tengahari ya?
Sebab kami nak beri peluang pada peserta untuk rasa makanan di negara sana. Rugi pula dah sampai tapi tak rasa makanan di negara orang
Kami bukan muslim boleh ke join trip ni?
Boleh, makna muslim trip bagi kami bukanlah kami hanya terima peserta muslim sahaja. Ada juga peserta dari bangsa lain yang turutserta bersama dengan dengan Mood Travel.
Macam mana dengan penjagaan solat?
Jangan risau, Mood Travel sangat menitikberatkan bab penjagaan solat dan makan halal. Ada hari-hari tertentu yang kita akan melawat dan solat di masjid utama di Europe.

Reviews

0.1/5
Based on 54 reviews
Sleep
0.1 /5
Location
0.1 /5
Service
0.1 /5
Cleanliness
0.1 /5
Room(s)
0.1 /5
Malaysia Halal Travel Agency

iyyxelliy

September 20, 2020

http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/

Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London - Paris | MoodTravel <a href="http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/" rel="nofollow ugc">aiyyxelliy</a> [url=http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/]uiyyxelliy[/url] iyyxelliy http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/ Read more
Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London - Paris | MoodTravel <a href="http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/" rel="nofollow ugc">aiyyxelliy</a> [url=http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/]uiyyxelliy[/url] iyyxelliy http://www.g59wqmj462apo65fsw9e70h2fo5216j1s.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

kkmmhlmmcf

September 19, 2020

http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/

Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London - Paris | MoodTravel <a href="http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/" rel="nofollow ugc">akkmmhlmmcf</a> [url=http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/]ukkmmhlmmcf[/url] kkmmhlmmcf http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/ Read more
Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London - Paris | MoodTravel <a href="http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/" rel="nofollow ugc">akkmmhlmmcf</a> [url=http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/]ukkmmhlmmcf[/url] kkmmhlmmcf http://www.gyn4e543gq0i8t9jdk65c3t238bi798ds.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

wgbpelqi

September 19, 2020

http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/

Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London - Paris | MoodTravel <a href="http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/" rel="nofollow ugc">awgbpelqi</a> wgbpelqi http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/ [url=http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/]uwgbpelqi[/url] Read more
Pakej Melancong Ke Eropah 6 Negara 2020 : London - Paris | MoodTravel <a href="http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/" rel="nofollow ugc">awgbpelqi</a> wgbpelqi http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/ [url=http://www.ggqca5319jb9po59j8a1jez68gk68739s.org/]uwgbpelqi[/url] Less
Malaysia Halal Travel Agency

admin

January 11, 2019

Good

Varius massa maecenas et id dictumst mattis. Donec fringilla ac parturient posuere id phasellus erat elementum nullam lacus cursus rhoncus parturient vitae praesent quisque nascetur... Read more
Varius massa maecenas et id dictumst mattis. Donec fringilla ac parturient posuere id phasellus erat elementum nullam lacus cursus rhoncus parturient vitae praesent quisque nascetur molestie quis Less
Showing 51 - 54 of 54 in total

Write a review

Created with Sketch.
from RM7447

You might also like