from RM7947
Book Now

12 Hari 9 Malam – Scandinavia

0/5

Duration

12 hari 9 malam

Tour Type

Specific Tour

Group Size

40 people

Languages

___

Overview

Scandinavia adalah rantau bersejarah dan geografi yang berpusat di semenanjung Scandinavia Eropah Utara. Secara teorinya, Scandinavia ditakrifkan sebagai tiga kerajaan yang berkongsi sejarah Semenanjung Scandinavia. Kebudayaan, Islandia, Finland, dan Kepulauan Faroe pada masa ini biasanya dimasukkan ketika merujuk kepada "Scandinavia" (Negara Nordik). Scandinavia mempunyai jumlah penduduk melebihi 24 juta orang.... More

Scandinavia adalah rantau bersejarah dan geografi yang berpusat di semenanjung Scandinavia Eropah Utara. Secara teorinya, Scandinavia ditakrifkan sebagai tiga kerajaan yang berkongsi sejarah Semenanjung Scandinavia. Kebudayaan, Islandia, Finland, dan Kepulauan Faroe pada masa ini biasanya dimasukkan ketika merujuk kepada “Scandinavia” (Negara Nordik). Scandinavia mempunyai jumlah penduduk melebihi 24 juta orang.

Cuaca di Scandinavia?

Cuaca di Scandinavia di kebanyakan bahagian kebiasaannya sederhana dan lembut. Iklim Scandinavia berbeza dari utara ke selatan dan dari barat ke timur. Bergantung kepada destinasi anda, cuaca perjalanan mungkin berbeza dari satu negara ke negara yang lain, tetapi boleh dikatakan bahawa cuaca Scandinavian sederhana cerah dan lembuit pada musim panas dan sedikit lebih sejuk daripada biasa pada musim sejuk.

Bahasa?

Bahasa yang digunakan di Scandinavia termasuk Denmark, Sweden, Norway, Iceland dan Faroe. Bahasa-bahasa ini secara amnya disusun ke dalam bahasa Timur-Skandinavia (Denmark, Sweden) dan Barat-Skandinavia (bahasa Norway, Iceland). Finland tergolong dalam keluarga bahasa Finno-Ugric.

Bandar-bandar di Scandinavia?

Bandar-bandar di Scandinavia adalah destinasi pelancongan yang indah untuk setiap pengunjung dalam mood untuk kehidupan kota Scandinavian yang menarik dan suasana bandar moden. Ibukota negara-negara Skandinavia adalah Stockholm (Sweden), Oslo (Norway), Copenhagen (Denmark), Helsinki (Finland), dan Reykjavik (Iceland). Destinasi bandar besar yang lain termasuk bandar Norway di Bergen dan Malo dan Gothenburg di Sweden.

Scandinavia secara sejarah merangkumi kerajaan-kerajaan Sweden, Norway, dan Denmark. Dahulu, Finland adalah sebahagian daripada Sweden, dan Iceland dimiliki Denmark dan Norway. Terdapat perselisihan yang lama tentang sama ada Finland dan Iceland harus dianggap negara-negara Scandinavia atau tidak. Secara geografi, Finland dan Iceland bukan sebahagian dari semenanjung Scandinavia, dan oleh itu tidak benar-benar negara Scandinavia. Untuk membetulkan perpecahan, Perancis melangkah ke diplomatik melancarkan terminologi dengan mengisahkan Finland, Iceland, Sweden, Norway, dan Denmark, negara-negara Nordik.

Semua negara, kecuali Finland, berkongsi bahasa bahasa Scandinavia yang berasal dari keluarga Jerman. Apa yang menjadikan Finland unik ialah bahasanya lebih sejajar dengan keluarga bahasa Finn-Uralic. Finland lebih berkaitan dengan bahasa Estonia dan kurang dikenali di sekitar Laut Baltik.

Kerana lokasi negara Nordic, mereka mempunyai waktu siang yang agak panjang pada musim panas dan sangat pendek pada musim sejuk. Norway dan Finland Utara mengalami hampir kegelapan pada bulan Jun dan Julai. Beberapa negara Nordic juga menarik untuk melihat Aurora kerana lokasi dan kekurangan pencemaran cahaya.

Less

HIGHLIGHTS

 • Visit eight villages showcasing Polynesian culture
 • Canoe ride, tattoos, spear throwing, ukulele lessons and fishing
 • Spectacular Polynesian evening dinner show ‘Ha: Breath of Life’
 • Optional transportation from Waikiki hotels

Itinerary

Expand All
Day 1
Day 1

VENICE

👉 Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Venice.

👉 Melawat Piazza San Marco, iaitu sebuah dataran yang menjadi salah satu tumpuan pelancong di Venice. Di sini juga menempatkan San Marco Basilica iaitu sebuah gereja utama dengan rekabentuk bercirikan Byzantine.

👉 Aktiviti bebas bermalam di Venice.

Day 2
Day 2

DARI VENICE KE LJUBLJANA KE ZAGREB

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Ljubljana, iaitu ibukota bagi Slovenia.

👉 Melawat Bled Lake. Ianya Merupakan sebuah tasik yang terdapat di Julian Alps terdapat sebuah pulau yang dikenali sebagai Bled Island. Sebuah istana zaman medieval terletak di sebelah utara menjadikan lokasi istana tersebut seperti dalam cerita Disneyland.

👉 Bermalam di Zagreb.

Day 3
Day 3

DARI ZAGREB KE BIHAC

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Melawat sekitar bandar Zagreb.

👉 Melawat Ban Jelacic Square iaitu sebuah dataran utama di pusat bandar Zagreb. Dataran ini menjadi tempat berkumpul bagi warga Croats untuk acara-acara besar seperti menonton perlawanan bola sepak atau konsert.

👉 Melawat Dolac Market yang terletak berhampiran Ban Jelacic Square dan melawat Zagreb Cathedral yang merupakan senibina gereja yang paling bergaya dan mewah di Tengara Alps dengan bercirikan Gothic. Melawat Upper City, Plitvice Lakes dan National Park Plitvice Lakes.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Bihac (Bosnia dan Herzegovina).

👉 Bermalam di Bihac

Day 4
Day 4

DARI BIHAC KE SARAJEVO

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Melawat Pliva Lake and Waterfall. Monumen semulajadi ini terletak di pusat bandar dan menjadi salah satu daripada 12 air terjun paling indah di dunia.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Travnik.

👉 Melawat Blue Water dan Travnik Colorful Mosque. Ianya tergolong dalam monument Islam monumental terkini di Bosnia dan Herzegovina.

👉 Makan malam di Restoran (Makanan Tradisional Orang Bosnia). Bermalam di Sarajevo.

Day 5
Day 5

KE SARAJEVO

👉 Sarapan pagi.

👉 Melawat National Bosnia Park dan Tunnel of Hope iaitu sebuah terowong bawah tanah yang dibina pada bulan Mac dan Jun 1993. Ianya dibina oleh Angkatan Tentera Bosnia untuk menghubungkan kota Sarajevo dengan wilayah yang dipegang Bosnia di seberang Lapangan Terbang Sarajevo.

👉 Lawatan di sekitar bandar Sarajevo.

👉 Makan malam di Restoran (Makanan Tradisional Orang Bosnia). Bermalam di Sarajevo.

Day 6
Day 6

DARI SARAJEVO KE MOSTAR

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Mostar.

👉 Berhenti di Jablanica untuk menikmati secawan kopi.

👉 Melawat Monuments of World War II.

👉 Tiba di Mostar dan lawatan sekitar bandar.

👉 Makan tengahari di Spring River Buna – Blagaj.

👉 Melawat Old Village of Pocitelj Pocitelj iaitu sebuah kampung di perbandaran Capljina di Bosnia & Herzegovina. Pada zaman pertengahan, Pocitelj adalah pusat pentadbiran bagi Daerah Dubrava Zupa. Penempatan-penempatan di kampung ini dibina oleh Raja Bosnia iaitu King Stjepan Tvrtko I pada tahun 1383.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Dubronik.

👉 Bermalam di Mostar.

Day 7

DARI MOSTAR KE DUBROVNIK


👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Melawat sekitar bandar Dubrovnik.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Montenegro melalui Kotor dan Budva.

👉 Melawat Bandar Kotor, sebuah kota yang dikelilingi tembok tinggi yang kaya dengan senibina di zaman Venetian.

👉 Makan tengahari di Kotor.

👉 Melawat Budva City yang merupakan jantung kepada Budva. Hampir semua bangunan mempunyai kedai ataupun restoran di tingkat bawah, sebab itulah Old Town ini menjadi tumpuan pengunjung untuk berjalan sambil mencuci mata.

👉 Bermalam di Dubrovnik.

Day 8

DARI DUBROVNIK KE TIRANA KE OHRID

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Tirana.

👉 Melawat Kruje, sebuah bandar di Albania di utara Tirana. Bandar ini mempuyai beberapa tarikan buat pelancong seperti istana purba yang terletak di dalam batu karang, muzium, mata air semulajadi dan juga runtuhan kota kuno Albanopolis

👉 Melawat Albanian Village.

👉 Tiba di bandar Tirana dan lawatan sekitar bandar.

👉 Bermalam di Ohrid.

Day 9

DARI OHRID KE SOFIA

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Skopje.

👉 Melawat sekitar bandar Skopje dan bergambar di Square of Macedonia iaitu dataran utama di Skopje. Dataran yang terbesar di Macedonia ini terletak di tengah-tengah kota dan melintasi Sungai Vardar.

👉 Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Sofia.

👉 Bermalam di Sofia.

Day 10

DARI SOFIA KE KL

👉 Sarapan pagi dan daftar keluar hotel.

👉 Melawat sekitar bandar Sofia.

👉 Aktiviti bebas dan bertolak ke lapangan terbang antarabangsa Sofia.

Included/Excluded

 • Negara yang dilawati: Italy, Slovenia, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Albania, Macedonia (FYROM) dan Bulgaria.
 • Penginapan 9 malam yang selesa di hotel bertaraf 4* (rujuk jadual senarai hotel).
 • Sarapan pagi, makanan tengah hari dan makan malam. Pengangkutan bas persiaran yang selesa dan lawatan seperti yang tertera dalam aturcara.
 • Cukai bandar (City Tax) setiap hotel.
 • Pemandu pelancong (dari MOOD TRAVEL) – Melayu Muslim.
 • Tip kepada Pemandu pelancong.
 • Tiket penerbangan dari KL ke Venice, Sofia ke KL
 • Surcaj tambahan ketika musim puncak/perayaan.
 • Servis tambahan di hotel seperti dobi, mini bar, porter dll.
 • Makanan dan lawatan termasuk tiket selain yang dinyatakan dalam aturcara.
 • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi.
 • Lain-lain perkara yang tidak dinyatakan dalam aturcara.
 • Insurans perjalanan.

Tour Categories

City trips
Escorted Tour
Group Tour

Tour's Location

FAQs

Transportation untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat?
Private coach sendiri.
Dari London nak pergi ke Brussels atau Paris naik apa?
Kita akan naik eurotunnel atau ferry. Kalau eurotunnel akan ambil masa setengah jam sahaja, tetapi kalau ferry memakan masa sehingga dua jam.
Hotel berapa bintang?
3 atau 4 bintang.
Hotel London zone berapa?
Untuk hotel di London kebiasaanya kita akan stay di zone 2 atau zone 3 memandangkan hotel di zone 1 terletak betul-betul di tengah bandar, maka terdapat pencemaran bunyi dan bilik yang agak sempit.
Pakej halfboard atau fullboard?
Kami sediakan pakej All In Halfboard iaitu pakej termasuk flight, hotel 3 bintang/4 bintang, tipping, pengangkutan yang selesa, sarapan pagi dan makan malam. Untuk makan tengahari, kita akan bawa peserta ke restoran makanan halal.
Currency untuk 6 Western Europe?
- Euro
- Pound
- Swiss Franc
Musim bunga boleh main salji ke?
Boleh, kita akan bawa peserta ke Mount Titlis untuk rasai pengalaman main salji. Tempat ni snow sepanjang tahun.
Payment method. Boleh bayar ansuran ke?
Boleh, bergantung pada customer nak buat 2x atau 3x payment.
Tempat shopping best kat mana?
Kalau di London, tempat shopping famous adalah di Oxford Street dan Bicester Village untuk beli cenderahati. Kalau nak shopping high end brands seperti LV, Longchamp dan lain-lain, kami cadangkan shopping La Vallee Village atau Champs Elysees.
Kenapa tak include makan tengahari ya?
Sebab kami nak beri peluang pada peserta untuk rasa makanan di negara sana. Rugi pula dah sampai tapi tak rasa makanan di negara orang.
Kami bukan muslim boleh ke join trip ni?
Boleh, makna muslim trip bagi kami bukanlah kami hanya terima peserta muslim sahaja. Ada juga peserta dari bangsa lain yang turut serta bersama dengan dengan Mood Travel.
Macam mana dengan penjagaan solat?
Jangan risau, Mood Travel sangat menitikberatkan bab penjagaan solat dan makan halal. Ada hari-hari tertentu yang kita akan melawat dan solat di masjid utama di Europe.

Reviews

0/5
Based on 18 reviews
Sleep
0 /5
Location
0 /5
Service
0 /5
Cleanliness
0 /5
Room(s)
0 /5
Malaysia Halal Travel Agency

tdttywdmv

October 23, 2020

http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/]utdttywdmv[/url] <a href="http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/" rel="nofollow ugc">atdttywdmv</a> tdttywdmv http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/ Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/]utdttywdmv[/url] <a href="http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/" rel="nofollow ugc">atdttywdmv</a> tdttywdmv http://www.g23bp96x1q573i1og1je676616hljzols.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

pdolollib

October 11, 2020

http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/]updolollib[/url] pdolollib http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/ <a href="http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/" rel="nofollow ugc">apdolollib</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/]updolollib[/url] pdolollib http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/ <a href="http://www.g970lc42h28810g0ienj68unr223znjns.org/" rel="nofollow ugc">apdolollib</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

hepvhlvgwd

October 10, 2020

http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/]uhepvhlvgwd[/url] hepvhlvgwd http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/ <a href="http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/" rel="nofollow ugc">ahepvhlvgwd</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/]uhepvhlvgwd[/url] hepvhlvgwd http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/ <a href="http://www.g110ul0qq159c56bfp883wx0b67h8fvcs.org/" rel="nofollow ugc">ahepvhlvgwd</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

tbwfjvhxb

October 10, 2020

http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/" rel="nofollow ugc">atbwfjvhxb</a> tbwfjvhxb http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/ [url=http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/]utbwfjvhxb[/url] Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/" rel="nofollow ugc">atbwfjvhxb</a> tbwfjvhxb http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/ [url=http://www.g22rf48x6f2ijd3787zj0ltqg6802ue3s.org/]utbwfjvhxb[/url] Less
Malaysia Halal Travel Agency

pdyiesekd

October 09, 2020

http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel pdyiesekd http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/ <a href="http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/" rel="nofollow ugc">apdyiesekd</a> [url=http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/]updyiesekd[/url] Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel pdyiesekd http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/ <a href="http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/" rel="nofollow ugc">apdyiesekd</a> [url=http://www.gy38u211db7d02ai4t83gn71lndw17n1s.org/]updyiesekd[/url] Less
Malaysia Halal Travel Agency

njptpqs

October 09, 2020

http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/" rel="nofollow ugc">anjptpqs</a> [url=http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/]unjptpqs[/url] njptpqs http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/ Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/" rel="nofollow ugc">anjptpqs</a> [url=http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/]unjptpqs[/url] njptpqs http://www.gje904dc94g1no929v3fd937939zlvwfs.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

wllleikll

October 08, 2020

http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel wllleikll http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/ <a href="http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/" rel="nofollow ugc">awllleikll</a> [url=http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/]uwllleikll[/url] Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel wllleikll http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/ <a href="http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/" rel="nofollow ugc">awllleikll</a> [url=http://www.gx86go6v7a25yw6mk080p20gyzz90w01s.org/]uwllleikll[/url] Less
Malaysia Halal Travel Agency

ebwgixqc

October 08, 2020

http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/]uebwgixqc[/url] <a href="http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/" rel="nofollow ugc">aebwgixqc</a> ebwgixqc http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/ Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/]uebwgixqc[/url] <a href="http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/" rel="nofollow ugc">aebwgixqc</a> ebwgixqc http://www.g543uzd9ij0z73m40up6xbhs95w663h8s.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

sgbwyepwf

October 04, 2020

http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel sgbwyepwf http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/ [url=http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/]usgbwyepwf[/url] <a href="http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/" rel="nofollow ugc">asgbwyepwf</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel sgbwyepwf http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/ [url=http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/]usgbwyepwf[/url] <a href="http://www.gr07q4vj0e8rtljd1466o993189m8byfs.org/" rel="nofollow ugc">asgbwyepwf</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

nlhkmlybs

October 04, 2020

http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/]unlhkmlybs[/url] nlhkmlybs http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/ <a href="http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/" rel="nofollow ugc">anlhkmlybs</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/]unlhkmlybs[/url] nlhkmlybs http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/ <a href="http://www.g53aat42614ihb760oijkgd1i85au122s.org/" rel="nofollow ugc">anlhkmlybs</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

chxefyqnbt

October 03, 2020

http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/" rel="nofollow ugc">achxefyqnbt</a> [url=http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/]uchxefyqnbt[/url] chxefyqnbt http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/ Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/" rel="nofollow ugc">achxefyqnbt</a> [url=http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/]uchxefyqnbt[/url] chxefyqnbt http://www.gn3148538qb67a99lkx42xfrh01jmrs7s.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

orfvbmmmes

October 02, 2020

http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel orfvbmmmes http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/ <a href="http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/" rel="nofollow ugc">aorfvbmmmes</a> [url=http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/]uorfvbmmmes[/url] Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel orfvbmmmes http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/ <a href="http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/" rel="nofollow ugc">aorfvbmmmes</a> [url=http://www.g66411d0pef7t43ju6zr59v9j1tard59s.org/]uorfvbmmmes[/url] Less
Malaysia Halal Travel Agency

btbdfwycz

October 01, 2020

http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel btbdfwycz http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/ [url=http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/]ubtbdfwycz[/url] <a href="http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/" rel="nofollow ugc">abtbdfwycz</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel btbdfwycz http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/ [url=http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/]ubtbdfwycz[/url] <a href="http://www.g724083pf1dgms6rfit1281o866cpz9ls.org/" rel="nofollow ugc">abtbdfwycz</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

nrnxgkhihn

October 01, 2020

http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/" rel="nofollow ugc">anrnxgkhihn</a> [url=http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/]unrnxgkhihn[/url] nrnxgkhihn http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/ Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/" rel="nofollow ugc">anrnxgkhihn</a> [url=http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/]unrnxgkhihn[/url] nrnxgkhihn http://www.g0950vqm6y0cj7b1re918383l2wxn6yws.org/ Less
Malaysia Halal Travel Agency

vzknwonem

September 28, 2020

http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/]uvzknwonem[/url] vzknwonem http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/ <a href="http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/" rel="nofollow ugc">avzknwonem</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel [url=http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/]uvzknwonem[/url] vzknwonem http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/ <a href="http://www.gn1yx6hqidlj7670l7085422f47cw8kzs.org/" rel="nofollow ugc">avzknwonem</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

jsokzpdnzi

September 26, 2020

http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/" rel="nofollow ugc">ajsokzpdnzi</a> jsokzpdnzi http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/ [url=http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/]ujsokzpdnzi[/url] Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/" rel="nofollow ugc">ajsokzpdnzi</a> jsokzpdnzi http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/ [url=http://www.gel0t1pme06lf4n42na831271e6p2ef8s.org/]ujsokzpdnzi[/url] Less
Malaysia Halal Travel Agency

qicxnqtdp

September 26, 2020

http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel qicxnqtdp http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/ [url=http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/]uqicxnqtdp[/url] <a href="http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/" rel="nofollow ugc">aqicxnqtdp</a> Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel qicxnqtdp http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/ [url=http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/]uqicxnqtdp[/url] <a href="http://www.gexn03d50z7x0f0m5va3l7429r8c4kc0s.org/" rel="nofollow ugc">aqicxnqtdp</a> Less
Malaysia Halal Travel Agency

bflkogpjkg

September 26, 2020

http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/

12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/" rel="nofollow ugc">abflkogpjkg</a> [url=http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/]ubflkogpjkg[/url] bflkogpjkg http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/ Read more
12 Hari 9 Malam - Scandinavia | MoodTravel <a href="http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/" rel="nofollow ugc">abflkogpjkg</a> [url=http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/]ubflkogpjkg[/url] bflkogpjkg http://www.gt4q2xf1a5446y889bmi96um5ar17h7xs.org/ Less
Showing 1 - 18 of 18 in total

Write a review

Created with Sketch.
from RM7947

You might also like