from RM7647
Book Now

11 Hari 8 Malam – London – Zurich

0/5
Created with Sketch.

Duration

11 hari 8 malam

Created with Sketch.

Tour Type

Specific Tour

Created with Sketch.

Group Size

40 people

Created with Sketch.

Languages

___

Overview

The company continued to work at its regular pace. In 1972, the P250 Urraco, the 400 GT Jarama, the 400 GT Espada and the P400 Miura SV were in full production. That year, in an attempt to improve sales that were frankly quite disappointing until then, the Jarama hand a... More

The company continued to work at its regular pace. In 1972, the P250 Urraco, the 400 GT Jarama, the 400 GT Espada and the P400 Miura SV were in full production. That year, in an attempt to improve sales that were frankly quite disappointing until then, the Jarama hand a 365-hp engine and was dubbed the Jarama S.

In 1972, the Urraco, which had experienced several initial slowdowns, was finally put into production. Almost inevitably, the S version also arrived in October of that year. In this case, the goal was not to enhance the carโ€™s performance but to improve its overall quality, which had been neglected in the haste to start production.

The following year, while waiting for the Countach prototype to be developed to a stage that would enable its production, the Espada was further modified and perfected, and the new series was presented in October 1972. New wheels as well as perfected detailing of the entire body, the dashboard, the central instrument panel and various components characterised this well-made Series III. This last series essentially represented the decisive peak in the evolution of this outstanding four-seater, which is still in great demand among Lamborghini fans around the world. Its production would reach the respectable figure of 1226 units, quite a large number for a carmaker of this size selling at top-level list prices.

The production model of the Countach was codenamed LP 400 because its V12 โ€“ positioned longitudinally behind the cockpit โ€“ was increased to an ideal displacement of 4 litres (3929 cc). This model debuted at the 1973 Geneva Motor Show.

Less

HIGHLIGHTS

  • Visit eight villages showcasing Polynesian culture
  • Canoe ride, tattoos, spear throwing, ukulele lessons and fishing
  • Spectacular Polynesian evening dinner show โ€˜Ha: Breath of Lifeโ€™
  • Optional transportation from Waikiki hotels

Itinerary

Expand All
Day 1
Day 1

LONDON

๐Ÿ‘‰ Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa London Heathrow.

๐Ÿ‘‰ Bergambar di Tower Bridge dan Tower of London; jambatan dan istana lama yang terkenal di Kota London. Di sini dipamerkan koleksi barangan bersejarah termasuk Mahkota Diraja Britain.

๐Ÿ‘‰ Melawat dan menaiki London Eye untuk menikmati pemandangan Kota London.

๐Ÿ‘‰ Melawat Big Ben, menara jam yang dibina pada tahun 1859 dan Palace of Westminster yang dahulunya merupakan istana diraja pada kurun ke 11.

๐Ÿ‘‰ Melawat Istana Buckingham. Askar diraja berbaju merah ini menjadi tarikan kepada para pelancong untuk mengambil gambar kenangan dengan lebih dekat.

๐Ÿ‘‰ Aktiviti membeli belah di Oxford Street yang merupakan pusat beli-belah terbesar di London. Bermalam di London atau kawasan sekitar.

Day 2
Day 2

LONDON

๐Ÿ‘‰ Sarapan di hotel.

๐Ÿ‘‰ Aktiviti bebas.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di London.

Day 3
Day 3

PARIS

๐Ÿ‘‰ Sarapan di hotel.

๐Ÿ‘‰ Bertolak dan meneruskan perjalanan ke Paris.

๐Ÿ‘‰ Membeli-belah di La Vallee Village yang merupakan sebuah kawasan beli-belah barangan berjenama.

๐Ÿ‘‰ Aktiviti bebas di sekitar kawasan Paris.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Paris atau kawasan sekitar.

Day 4
Day 4

PARIS

๐Ÿ‘‰ Sarapan di hotel.

๐Ÿ‘‰ Melawat Eiffel Tower dan berpeluang menaiki menara ini disamping menyaksikan landskap bandar Paris dalam perspektif yang berbeza.
Membeli-belah di Champs-Elysees dan berpeluang membeli barangan berjenama terkenal seperti Louis Vuitton, Channel dan lain-lain.

๐Ÿ‘‰ Bergambar di Arc de Triomphe, Museu du Lourve; muzium terbesar di dunia dan monument bersejarah di Paris; dan Notre โ€“ Dame; salah
satu cathedral terbesar di Paris.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Paris atau kawasan sekitar

Day 5
Day 5

BRUSSELS

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Meneruskan perjalanan ke Brussels; ibu negara Belgium dan pusat pentadbiran Kesatuan Eropah (EU).

๐Ÿ‘‰ Bergambar di Atomium; muzium sains dan mercu tanda yang terkenal di Brussels.

๐Ÿ‘‰ Melawat Mannekin Pis dan Grand Place yang terletak di tengah-tengah kota Brussels.

๐Ÿ‘‰ Solat di Masjid Brussels.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Brussels atau kawasan sekitar.

Day 6
Day 6

AMSTERDAM

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Melawat Keukenhof (kos sendiri) yang juga dikenali sebagai Garden of Europe, salah satu taman bunga yang terbesar di dunia.

๐Ÿ‘‰ Lawatan ke Zaanse Schans; kincir angin tertua dan terlama di Kota Belanda.

๐Ÿ‘‰ Melawat Volendam yang mana dikenali sebagai โ€˜The Pearl of the Zuiderzeeโ€™, sebuah perkampungan nelayan. Terkenal dengan
makanan laut dan juga cenderamata yang unik dan murah.

๐Ÿ‘‰ Melawat tempat-tempat menarik di sekitar kota Amsterdam, bergambar di blok nama โ€˜I AMSTERDAMโ€™ dan melihat keunikan
bangunan-bangunan lama di sepanjang terusan seperti Rijkmuseum.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Amsterdam.

Day 7

COLOGNE

๐Ÿ‘‰Sarapan di hotel.

๐Ÿ‘‰Bertolak ke Cologne dan setibanya di sana, dibawa melawat ke Cologne Cathedral iaitu gereja Roman Katholik dengan seni bina Gothiv.

๐Ÿ‘‰Solat di Cologne Central Mosque; masjid terbesar di Jerman yang mampu memuatkan 4000 jemaah pada satu-satu masa.

๐Ÿ‘‰Bermalam di Mannheim.

Day 8

LUCERNE

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Melawat tasik semula jadi terbesar di Black Forest, Tasik Titisee terbentang luas kira-kira 2 km (lebih kurang 1 batu). Ia adalah
destinasi peranginan yang popular, dengan banyak aktiviti luar yang boleh dilakukan.

๐Ÿ‘‰ Meneruskan perjalanan ke Rhinefalls melalui Rhinefallstrasse yang

๐Ÿ‘‰ Melawat Zurich city centre.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Lucerne

Day 9

ZURICH

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Bertolak ke Engelberg untuk menaiki kereta kabel untuk ke puncak Mt Titlis (kos sendiri); menikmati pemandangan indah Swiss Alps.

๐Ÿ‘‰ Melawat puncak pergunungan Titlis dan Ice Cave Mountain.

๐Ÿ‘‰ Membeli-belah di Lucerne City Centre yang terkenal dengan penjualan pelbagai jam berjenama terkenal seperti Rolex dan jam buatan Swiss.

๐Ÿ‘‰ Bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangsa Zurich

Included/Excluded

  • Harga termasuk tiket penerbangan.
  • Negara yang dilawati: UK (LONDON) โ€“ LUCERNE.
  • Penginapan 8 malam yang selesa di hotel bertaraf 3* (rujuk jadual senarai hotel).
  • Sarapan pagi dan makan malam.
  • Pengangkutan bas persiaran yang selesa dan lawatan seperti yang tertera dalam aturcara.
  • Cukai bandar (City Tax) setiap hotel.
  • Pemandu pelancong (dari MOOD TRAVEL) โ€“ Muslim.
  • Surcaj tambahan ketika musim puncak/perayaan.
  • Servis tambahan di hotel seperti dobi, mini bar, porter dll.
  • Makanan dan lawatan termasuk tiket selain yang dinyatakan dalam aturcara.
  • Tiket lawatan Mt. Titlis dan Keukenhof tidak termasuk di dalam pakej.
  • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi.
  • Lain-lain perkara yang tidak dinyatakan dalam aturcara.
  • Insurans perjalanan.
  • Tip kepada Pemandu pelancong (tambahan โ‚ฌ30 per pax).
  • Komisyen kepada Agensi Perlancongan

Tour's Location

FAQs

Transportation untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat?
Private coach sendiri.
Dari London nak pergi ke Brussels atau Paris naik apa?
Kita akan naik eurotunnel atau ferry. Kalau eurotunnel akan ambil masa setengah jam sahaja, tetapi kalau ferry memakan masa sehingga dua jam.
Hotel berapa bintang?
3 atau 4 bintang.
Hotel London zone berapa?
Untuk hotel di London kebiasaanya kita akan stay di zone 2 atau zone 3 memandangkan hotel di zone 1 terletak betul-betul di tengah bandar, maka terdapat pencemaran bunyi dan bilik yang agak sempit.
Pakej halfboard atau fullboard?
Kami sediakan pakej All In Halfboard iaitu pakej termasuk flight, hotel 3 bintang/4 bintang, tipping, pengangkutan yang selesa, sarapan pagi dan makan malam. Untuk makan tengahari, kita akan bawa peserta ke restoran makanan halal.
Currency untuk 6 Western Europe?
- Euro
- Pound
- Swiss Franc
Musim bunga boleh main salji ke?
Boleh, kita akan bawa peserta ke Mount Titlis untuk rasai pengalaman main salji. Tempat ni snow sepanjang tahun.
Payment method. Boleh bayar ansuran ke ?
Boleh, bergantung pada customer nak buat 2x atau 3x payment.
Tempat shopping best kat mana?
Kalau di London, tempat shopping famous adalah di Oxford Street dan Bicester Village untuk beli cenderahati. Kalau nak shopping high end brands seperti LV, Longchamp dan lain-lain, kami cadangkan shopping La Vallee Village atau Champs Elysees.
Kenapa tak include makan tengahari ya?
Sebab kami nak beri peluang pada peserta untuk rasa makanan di negara sana. Rugi pula dah sampai tapi tak rasa makanan di negara orang.
Kami bukan muslim boleh ke join trip ni?
Boleh, makna muslim trip bagi kami bukanlah kami hanya terima peserta muslim sahaja. Ada juga peserta dari bangsa lain yang turutserta bersama dengan dengan Mood Travel
Macam mana dengan penjagaan solat?
Jangan risau, Mood Travel sangat menitikberatkan bab penjagaan solat dan makan halal. Ada hari-hari tertentu yang kita akan melawat dan solat di masjid utama di Europe.

Reviews

0/5
Based on 0 review
Sleep
0 /5
Location
0 /5
Service
0 /5
Cleanliness
0 /5
Room(s)
0 /5
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
from RM7647 per person

You might also like

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

Newsletter

*We Never Send Spam