from RM9997
Book Now

10 Hari 7 Malam – Copenhagen – Helsinki

Not Rated

Duration

10 Hari 7 Malam

Tour Type

Daily Tour

Group Size

40 people

Languages

___

Overview

The company continued to work at its regular pace. In 1972, the P250 Urraco, the 400 GT Jarama, the 400 GT Espada and the P400 Miura SV were in full production. That year, in an attempt to improve sales that were frankly quite disappointing until then, the Jarama hand a 365-hp engine and was dubbed the Jarama S.

In 1972, the Urraco, which had experienced several initial slowdowns, was finally put into production. Almost inevitably, the S version also arrived in October of that year. In this case, the goal was not to enhance the carโ€™s performance but to improve its overall quality, which had been neglected in the haste to start production.

The following year, while waiting for the Countach prototype to be developed to a stage that would enable its production, the Espada was further modified and perfected, and the new series was presented in October 1972. New wheels as well as perfected detailing of the entire body, the dashboard, the central instrument panel and various components characterised this well-made Series III. This last series essentially represented the decisive peak in the evolution of this outstanding four-seater, which is still in great demand among Lamborghini fans around the world. Its production would reach the respectable figure of 1226 units, quite a large number for a carmaker of this size selling at top-level list prices.

The production model of the Countach was codenamed LP 400 because its V12 โ€“ positioned longitudinally behind the cockpit โ€“ was increased to an ideal displacement of 4 litres (3929 cc). This model debuted at the 1973 Geneva Motor Show.

View More

HIGHLIGHTS

  • Visit eight villages showcasing Polynesian culture
  • Canoe ride, tattoos, spear throwing, ukulele lessons and fishing
  • Spectacular Polynesian evening dinner show โ€˜Ha: Breath of Lifeโ€™
  • Optional transportation from Waikiki hotels

Itinerary

Expand All
Day 1

BERLEPAS DARI KLIA

๐Ÿ‘‰ Berkumpul di KLIA 4 jam sebelum masa berlepas untuk taklimat dan urusan pendaftaran masuk penerbangan ke Copenhagen.

Day 2

DARI KL KE COPENHAGEN

๐Ÿ‘‰ Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Copenhagen.

๐Ÿ‘‰ Memulakan perjalanan dengan melawat The Little Mermaid yang cukup terkenal sebagai simbolik kepada mitos kewujudan duyung di sini. Bergambar di Amalienborg Palace & Palace Guard.

๐Ÿ‘‰ Melawat Nyhavn yang terkenal sebagai sebuah pusat komersial di mana banyak kapal dari serata dunia akan singgah berlabuh di sini pada satu ketika dahulu. Kini, ia dipenuhi dengan bangunan rumah, bar, kafe dan restoran yang berwarna-warni.

๐Ÿ‘‰ Melawat Copenhagen City Centre yang mempunyai banyak muzium, taman tema, tempat membeli belah dan lorong-lorong jalan yang cantik untuk bergambar.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Copenhagen atau kawasan sekitar.

Day 3

DARI COPENHAGEN KE GOTHENBURG

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Lawatan ke Gothenburg Mosque yang dibina oleh kerajaan Saudi Arabia dan di uruskan oleh Swedish Muslim Foundation (SMS). Ia dibuka pada 16 Jun 2011 dan salah satu masjid terbesar di bandar Gothenburg.

๐Ÿ‘‰ Meneruskan perjalanan dengan melawat Gothenburg City Centre yang terkenal dengan sebuah kota yang padat dan sibuk. Ia sangat mudah dan menarik untuk para peserta mengelilingi sekitar Gothenburg dengan hanya berjalan kaki.

๐Ÿ‘‰ Melawat Gothenburg Opera House ialah bangunan baru era moden yang dibuka pada tahun 1994. Bentuk lekuk yang menarik, ia adalah salah satu tarikan pelancong di Gothenburg.

๐Ÿ‘‰ Melawat Gothenburg Botanical Garden iaitu salah satu taman botanical yang terbesar yang terletak di Europe..

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Gothenburg atau kawasan sekitar.

Day 4

DARI GOTHENBURG KE OSLO

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Melawat Gothenburg Volvo Museum yang mana sangat terkenal di kalangan peminat jenama Volvo. Di sini peserta dapat melihat keunikan sejarah Sweden dan dapat mengimbau nostalgia kenangan lama.

๐Ÿ‘‰ Membeli belah di Oslo Fashion Outlet yang merupakan pusat outlet fesyen pertama di Oslo. Disini terdapat lebih 150 barangan berjenama yang dijual dengan harga berpatutan.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Oslo atau kawasan sekitar.

Day 5

DARI OSLO KE BERGEN

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Menaiki keretapi dari Oslo iaitu ibu kota Norway yang terkenal dengan ruang hijau dan muziumnya menuju ke Mydral.

๐Ÿ‘‰ Seterusnya, menaiki keretapi dari stesen Myrdal iaitu stesen keretapi dan persimpangan gunung untuk menuju ke Flam.

๐Ÿ‘‰ Setibanya di Flam; sebuah perkampungan di barat daya Norway yang sangat terkenal dengan fjordnya, peserta akan di bawa mengelilingi fjord dengan menaiki bot dan menuju ke Gudvangen.

๐Ÿ‘‰ Kemudian, di Gudvangen, peserta akan di bawa menaiki bas menuju ke Voss yang merupakan sebuah perbandaran dan sebuah daerah tradisional di sebuah daerah Norway.

๐Ÿ‘‰ Menaiki keretapi dari Voss ke Bergen dan kemudiannya menaiki keretapi menuju ke Oslo.

๐Ÿ‘‰ Peserta akan merasai pengalaman bermalam di dalam keretapi sepanjang menuju ke Oslo.

Day 6

DI OSLO


๐Ÿ‘‰ Sarapan dan dafter keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Melawat Holmenkollen yang terkenal sebagai sebuah pusat rekreasi ski sejak abad ke 19. Ianya menjadi tuan rumah bagi pertandingan โ€˜ski jumping hillโ€™ sejak tahun 1892.

๐Ÿ‘‰ Melawat Muzium Kapal Viking yang terkenal dengan kapal Oseberg yang telah digali dari kuburan kapal terbesar di dunia. Selain itu, peserta dapat melihat tarikan lain seperti kapal Gokstad dan kapal Tune.

๐Ÿ‘‰ Melawat Akershus Fortress iaitu kubu pertahanan kota Oslo di mana ia pernah dijadikan sebagai pengkalan tentera dan penjara. Bergambar di Oslo Cathedral yang terkenal dengan senibinanya yang mengagumkan.

๐Ÿ‘‰ Melawat dan membeli belah di Oslo City Centre.

๐Ÿ‘‰ Melawat Oslo Central Mosque, yang merupakan masjid terbesar di Norway dan juga ibu pejabat kepada World Islamic Mission. Masjid dibina pada tahun 1984, boleh memuatkan sehingga 700 jemaah. Makan malam di Restoran Halal berdekatan

๐Ÿ‘‰ Bermalam di Oslo atau kawasan sekitar.

Day 7

DARI OSLO KE STOCKHOLM

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Melawat Drottningholm Castle sebuah kediaman persendirian milik keluarga Diraja Swedish.

๐Ÿ‘‰ Bertolak menuju ke Stockholm dan bermalam di Stockholm.

Day 8

DI STOCKHOLM

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan daftar keluar dari hotel.

๐Ÿ‘‰ Memulakan perjalanan dengan melawat Vasa Museum iaitu sebuah muzium maritim di Stockholm. Muzium ini sangat terkenal kerana ia mempamerkan satu-satunya kapal abad ke 17 yang paling utuh yang pernah di selamatkan iaitu kapal perang Vasa 64-gun yang mana pernah tenggelam pada pelayaran sulungnya pada tahun 1628. Bertolak menuju ke Swedish Royal Palace & Palace Guards untuk bergambar.

๐Ÿ‘‰ Melawat Gamla Stan iaitu sebuah kota lama yang terletak di Stockholm.

๐Ÿ‘‰ Melawat Stockholm City Centre yang mana terletaknya menara batu-bata yang berwarna merah yang menjadi landmark Stockholm. Peserta berpeluang naik ke atas Menara untuk melihat pemandangan seluruh Stockholm yang sangat indah dan cantik.

๐Ÿ‘‰ Bergerak menuju ke Port of Stockholm untuk menaiki cruise ke Helsinki.

๐Ÿ‘‰ Bermalam di atas Cruise.

Day 9

DARI HELSINKI KE KL

๐Ÿ‘‰ Sarapan dan keluar dari cruise.

๐Ÿ‘‰ Lawatan ke Porvoo iaitu sebuah bandar yang terletak di timur Helsinki. Di sini akan di bawa melawat Old Town Porvoo sebuah bandar lama zaman pertengahan yang terkenal dengan rumah-rumah pantai merah yang sangat cantik. Rumah-rumah ini pernah digunakan sebagai tempat penyimpanan barangan makanan dan eksotik.

๐Ÿ‘‰ Melawat Sibelius Park dan bergambar di Sibelius Monument.

๐Ÿ‘‰ Membeli belah di Hietalathi Market Hall yang menjual pelbagai jenis makanan dan juga barangan runcit seperti sayur dan buah.

๐Ÿ‘‰ Bertolak ke Lapangan Terbang Antarabangasa Helsinki, Finland, untuk menaiki penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

Day 10

TIBA DI KLIA

๐Ÿ‘‰ Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa KLIA.

Included/Excluded

  • Negara yang dilawati: DENMARK โ€“ SWEDEN โ€“ NORWAY โ€“ FINLAND Pengangkutan bas persiaran yang selesa dan lawatan seperti yang tertera dalam aturcara.
  • Penginapan hotel bertaraf 3*/4* (rujuk jadual senarai hotel).
  • Sarapan pagi & makan malam.
  • Pemandu pelancong (dari MOOD TRAVEL) โ€“ Melayu Muslim. Tip kepada pemandu pelancong.
  • Penerbangan pergi balik dari Malaysia ke Eropah
  • Surcaj tambahan ketika musim puncak/perayaan.
  • Servis tambahan di hotel seperti dobi, mini bar, porter dll. Makanan tengahari dan lawatan termasuk tiket selain yang di nyatakan dalam aturcara.
  • Bayaran tambahan bagi lebihan had bagasi.
  • Lain-lain perkara yang tidak dinyatakan dalam aturcara. Insurans perjalanan.

Tour Categories

City trips
Escorted Tour
Group Tour

Tour's Location

FAQs

Transportation untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat?
Private coach sendiri.
Dari London nak pergi ke Brussels atau Paris naik apa?
Kita akan naik eurotunnel atau ferry. Kalau eurotunnel akan ambil masa setengah jam sahaja, tetapi kalau ferry memakan masa sehingga dua jam.
Hotel berapa bintang?
3 atau 4 bintang.
Hotel London zone berapa?
Untuk hotel di London kebiasaanya kita akan stay di zone 2 atau zone 3 memandangkan hotel di zone 1 terletak betul-betul di tengah bandar, maka terdapat pencemaran bunyi dan bilik yang agak sempit.
Pakej halfboard atau fullboard?
Kami sediakan pakej All In Halfboard iaitu pakej termasuk flight, hotel 3 bintang/4 bintang, tipping, pengangkutan yang selesa, sarapan pagi dan makan malam. Untuk makan tengahari, kita akan bawa peserta ke restoran makanan halal.
Currency untuk 6 Western Europe?
- Euro
- Pound
- Swiss Franc
Musim bunga boleh main salji ke?
Boleh, kita akan bawa peserta ke Mount Titlis untuk rasai pengalaman main salji. Tempat ni snow sepanjang tahun.
Payment method. Boleh bayar ansuran ke?
Boleh, bergantung pada customer nak buat 2x atau 3x payment.
Tempat shopping best kat mana?
Kalau di London, tempat shopping famous adalah di Oxford Street dan Bicester Village untuk beli cenderahati. Kalau nak shopping high end brands seperti LV, Longchamp dan lain-lain, kami cadangkan shopping La Vallee Village atau Champs Elysees.
Kenapa tak include makan tengahari ya?
Sebab kami nak beri peluang pada peserta untuk rasa makanan di negara sana. Rugi pula dah sampai tapi tak rasa makanan di negara orang
Kami bukan muslim boleh ke join trip ni?
Boleh, makna muslim trip bagi kami bukanlah kami hanya terima peserta muslim sahaja. Ada juga peserta dari bangsa lain yang turut serta bersama dengan dengan Mood Travel.
Macam mana dengan penjagaan solat?
Jangan risau, Mood Travel sangat menitikberatkan bab penjagaan solat dan makan halal. Ada hari-hari tertentu yang kita akan melawat dan solat di masjid utama di Europe.

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 18 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Malaysia Halal Travel Agency

kyctwzkwy

26/10/2020

http://www.g58571oo2g4y595ic7m8hy1o6o5qoc6qs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel kyctwzkwy http://www.g58571oo2g4y595ic7m8hy1o6o5qoc6qs.org/ [url=http://www.g58571oo2g4y595ic7m8hy1o6o5qoc6qs.org/]ukyctwzkwy[/url] <a href="http://www.g58571oo2g4y595ic7m8hy1o6o5qoc6qs.org/" rel="nofollow ugc">akyctwzkwy</a>
Malaysia Halal Travel Agency

rhhowkijh

13/10/2020

http://www.g0jil84d33dwtb878c748kdy3x543p3ss.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel rhhowkijh http://www.g0jil84d33dwtb878c748kdy3x543p3ss.org/ <a href="http://www.g0jil84d33dwtb878c748kdy3x543p3ss.org/" rel="nofollow ugc">arhhowkijh</a> [url=http://www.g0jil84d33dwtb878c748kdy3x543p3ss.org/]urhhowkijh[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

vmjgrxhqh

12/10/2020

http://www.g6025y27o4v456z8m2bxqjxe11fk91als.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel vmjgrxhqh http://www.g6025y27o4v456z8m2bxqjxe11fk91als.org/ [url=http://www.g6025y27o4v456z8m2bxqjxe11fk91als.org/]uvmjgrxhqh[/url] <a href="http://www.g6025y27o4v456z8m2bxqjxe11fk91als.org/" rel="nofollow ugc">avmjgrxhqh</a>
Malaysia Halal Travel Agency

kslpgonksk

12/10/2020

http://www.g01u6at6ym7q7t2kh83s5b46sf3y8u92s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.g01u6at6ym7q7t2kh83s5b46sf3y8u92s.org/]ukslpgonksk[/url] <a href="http://www.g01u6at6ym7q7t2kh83s5b46sf3y8u92s.org/" rel="nofollow ugc">akslpgonksk</a> kslpgonksk http://www.g01u6at6ym7q7t2kh83s5b46sf3y8u92s.org/
Malaysia Halal Travel Agency

pxkbomlr

10/10/2020

http://www.gjq71d30c4u9t511bu0x2419e6wfud9bs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel <a href="http://www.gjq71d30c4u9t511bu0x2419e6wfud9bs.org/" rel="nofollow ugc">apxkbomlr</a> pxkbomlr http://www.gjq71d30c4u9t511bu0x2419e6wfud9bs.org/ [url=http://www.gjq71d30c4u9t511bu0x2419e6wfud9bs.org/]upxkbomlr[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

hcvnbwfhk

09/10/2020

http://www.g1nk37or1403lx142o23ntjps6wt86q0s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.g1nk37or1403lx142o23ntjps6wt86q0s.org/]uhcvnbwfhk[/url] <a href="http://www.g1nk37or1403lx142o23ntjps6wt86q0s.org/" rel="nofollow ugc">ahcvnbwfhk</a> hcvnbwfhk http://www.g1nk37or1403lx142o23ntjps6wt86q0s.org/
Malaysia Halal Travel Agency

tgsxwbymhm

09/10/2020

http://www.g5mh10s19511mts2v6800xhp4uwmc0x1s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel <a href="http://www.g5mh10s19511mts2v6800xhp4uwmc0x1s.org/" rel="nofollow ugc">atgsxwbymhm</a> [url=http://www.g5mh10s19511mts2v6800xhp4uwmc0x1s.org/]utgsxwbymhm[/url] tgsxwbymhm http://www.g5mh10s19511mts2v6800xhp4uwmc0x1s.org/
Malaysia Halal Travel Agency

eymrdlidk

09/10/2020

http://www.g06124zdpu2s5qr9uzw8y2t3244bm62is.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel eymrdlidk http://www.g06124zdpu2s5qr9uzw8y2t3244bm62is.org/ <a href="http://www.g06124zdpu2s5qr9uzw8y2t3244bm62is.org/" rel="nofollow ugc">aeymrdlidk</a> [url=http://www.g06124zdpu2s5qr9uzw8y2t3244bm62is.org/]ueymrdlidk[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

hfbznlfgj

04/10/2020

http://www.g5i393xa1719th04uiq321n1g4xgl1vbs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel hfbznlfgj http://www.g5i393xa1719th04uiq321n1g4xgl1vbs.org/ [url=http://www.g5i393xa1719th04uiq321n1g4xgl1vbs.org/]uhfbznlfgj[/url] <a href="http://www.g5i393xa1719th04uiq321n1g4xgl1vbs.org/" rel="nofollow ugc">ahfbznlfgj</a>
Malaysia Halal Travel Agency

zzgypyjvh

04/10/2020

http://www.g774rq42pc173033aq6xzogcl3or09k3s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.g774rq42pc173033aq6xzogcl3or09k3s.org/]uzzgypyjvh[/url] zzgypyjvh http://www.g774rq42pc173033aq6xzogcl3or09k3s.org/ <a href="http://www.g774rq42pc173033aq6xzogcl3or09k3s.org/" rel="nofollow ugc">azzgypyjvh</a>
Malaysia Halal Travel Agency

vpzzyzithx

03/10/2020

http://www.ge6l35qk7126fc7p5f844wqtp033s2bjs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.ge6l35qk7126fc7p5f844wqtp033s2bjs.org/]uvpzzyzithx[/url] <a href="http://www.ge6l35qk7126fc7p5f844wqtp033s2bjs.org/" rel="nofollow ugc">avpzzyzithx</a> vpzzyzithx http://www.ge6l35qk7126fc7p5f844wqtp033s2bjs.org/
Malaysia Halal Travel Agency

dyvdjsoo

02/10/2020

http://www.g4q6e3292r5xo467y6cotg3sf87i04uvs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.g4q6e3292r5xo467y6cotg3sf87i04uvs.org/]udyvdjsoo[/url] dyvdjsoo http://www.g4q6e3292r5xo467y6cotg3sf87i04uvs.org/ <a href="http://www.g4q6e3292r5xo467y6cotg3sf87i04uvs.org/" rel="nofollow ugc">adyvdjsoo</a>
Malaysia Halal Travel Agency

cignegqstv

02/10/2020

http://www.g6iof73xd0hj2uwde4564255x7k13z9bs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel <a href="http://www.g6iof73xd0hj2uwde4564255x7k13z9bs.org/" rel="nofollow ugc">acignegqstv</a> cignegqstv http://www.g6iof73xd0hj2uwde4564255x7k13z9bs.org/ [url=http://www.g6iof73xd0hj2uwde4564255x7k13z9bs.org/]ucignegqstv[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

enbykyjje

29/09/2020

http://www.g2w539342bietxt1803cyjay5qc70k64s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.g2w539342bietxt1803cyjay5qc70k64s.org/]uenbykyjje[/url] <a href="http://www.g2w539342bietxt1803cyjay5qc70k64s.org/" rel="nofollow ugc">aenbykyjje</a> enbykyjje http://www.g2w539342bietxt1803cyjay5qc70k64s.org/
Malaysia Halal Travel Agency

yjckjqvhb

27/09/2020

http://www.gtikm012lx66209m9he2c5y339gfgq08s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel <a href="http://www.gtikm012lx66209m9he2c5y339gfgq08s.org/" rel="nofollow ugc">ayjckjqvhb</a> yjckjqvhb http://www.gtikm012lx66209m9he2c5y339gfgq08s.org/ [url=http://www.gtikm012lx66209m9he2c5y339gfgq08s.org/]uyjckjqvhb[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

tsnvzzhev

27/09/2020

http://www.g1n3n87r32l39kd8pyc3f7e0l234zq5qs.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel <a href="http://www.g1n3n87r32l39kd8pyc3f7e0l234zq5qs.org/" rel="nofollow ugc">atsnvzzhev</a> tsnvzzhev http://www.g1n3n87r32l39kd8pyc3f7e0l234zq5qs.org/ [url=http://www.g1n3n87r32l39kd8pyc3f7e0l234zq5qs.org/]utsnvzzhev[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

trctelqbic

27/09/2020

http://www.g25ls95mnk65veoif937i990j6j29m8ks.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel <a href="http://www.g25ls95mnk65veoif937i990j6j29m8ks.org/" rel="nofollow ugc">atrctelqbic</a> trctelqbic http://www.g25ls95mnk65veoif937i990j6j29m8ks.org/ [url=http://www.g25ls95mnk65veoif937i990j6j29m8ks.org/]utrctelqbic[/url]
Malaysia Halal Travel Agency

wmiichoiss

25/09/2020

http://www.g2wj4j4o7juea7m4gjtug9857q681757s.org/

10 Hari 7 Malam - Copenhagen - Helsinki | MoodTravel [url=http://www.g2wj4j4o7juea7m4gjtug9857q681757s.org/]uwmiichoiss[/url] wmiichoiss http://www.g2wj4j4o7juea7m4gjtug9857q681757s.org/ <a href="http://www.g2wj4j4o7juea7m4gjtug9857q681757s.org/" rel="nofollow ugc">awmiichoiss</a>
Showing 1 - 18 of 18 in total

Write a review

Created with Sketch.
from RM9997

Organized by

afifrus

Member Since 2020

112 Reviews

You might also like