10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melancong Ke Eropah

Wah bestnya dapat travel ke luar negara! Europe pulak tu. Dapatlah tick off semua bucketlist untuk tahun ni. Eh, jangan seronok seronok dulu ya. Sebelum kita nak ke luar negara, mesti kita kena ada preparation untuk memastikan perjalanan kita nanti lancar dan tak menyusahkan diri ataupun orang lain, lagi-lagi kalau pegi dengan travel agency. Sebelum […]

Read More

7 Tempat yang wajib anda cuba dalam Disneyland Paris!

kalau yang lahir tahun 80 dan 90 an, mesti korang semua membesar dengan kartun-kartun awal disney kan? siapa je tak kenal Mickey Mouse, Minie Mouse, Goofy, Donald Duck, Daisy Duck, Buzz Lightyear dan banyak lagi karakter-karakter Disney yang memang kelakar dan penuh pengajaran. Untuk kipas-susah-mati Disney, mesti melawat Disneyland dah masuk dalam korang punya “bucket […]

Read More

3 sebab musim panas menjadi pilihan kaki travel ke Eropah.

Kalau tanya kaki travel, musim panas merupakan musim yang seronok untuk travel ke Eropah. Selain seronok travel bercuti, musim panas juga amat memudahkan untuk kaki travel sebab tak perlu bawa baju yang banyak dan besar-besar seperti baju sejuk. Tapi, itu bukanlah point yang saya nak highlight dalam posting ni. Ada beberapa sebab kenapa musim panas […]

Read More

TRAVEL GROUP ATAU D.I.Y?

kalau anda merancang untuk travel, apa cara yang anda pilih untuk travel? Ada yang suka travel secara “bacakpacking”, ada yang suka design sendiri dan ada juga yang terus cari pakej travel. Anda yang mana? Dalam posting ni, kami kongsikan kelebihan dan perbezaan antara travel dengan group atau travel D.I.Y. 1. Join pakej Travel Agency Untuk […]

Read More

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

Newsletter

*We Never Send Spam