DARI NELAYAN KEPADA CEO?-Part 1

Siapa sangka pencapaian yang dimiliki hari ini bermula dengan menjual ikan di UK. Ya, itulah detik-detik permulaan tubuhnya agensi pelancongan yang telah membara ribuan rakyat Malaysia melancong ke Eropah sejak 2016. Perjalanan bermula ketika Ibu kepada Tn.Atiq (Umi) berhijrah ke UK untuk menamatkan pengajian PHD nya. Umi membawa sekeluarga berhijrah ke UK sepanjang pengajiannya. Pada […]

Read More

5 Langkah Mudah untuk Rancang Percutian Idaman

Merancang percutian idaman bukanlah satu perkara yang mudah. Banyak aspek yang harus dititik beratkan supaya percutian yang dirancang berjalan dengan sempurna. Kali ni Mood akan tunjukkan beberapa petunjuk berguna tentang cara merancang percutian dengan mudah tanpa huru-hara dan memeningkan kepala. Percutian selalunya bermula dengan idea yang indah sekali namun sering kali bertukar menjadi mimpi buruk […]

Read More

Travel Agent Vs Solo Travel: Yang Mana Terbaik Untuk Anda?

Jika nak dibandingkan solo travel dengan menggunakan servis travel agent dan tour guide, pasti terdapat banyak perbalahan yang berbeza diluar sana. Walaupun kedua-duanya secara dasarnya melibatkan aktiviti yang sama, debat tentang perkara ini tentang yang mana satu cara terbaik untuk travel, pasti dapat mengelirukan ramai orang. Membuat keputusan tentang travel plan yang sesuai untuk anda […]

Read More

13 Top Rated Tempat Menarik Di Switzerland Anda Wajib Pegi!

Siapa saja taknak travel ke Switzerland? Lagi-lagi dengan pemandangan alpine, kampung-kampung old town, dan udara yang bersih yang menjadikan Switzerland, persis negara fairy tale, sebagai salah satu destinasi impian semua orang! Puncak gunung alps yang melambung tinggi, air tasik biru yang bekilauan, lembah kehijauan, dan glasier yang mengujakan telah menjadi tarikan negara dongeng ini sejak […]

Read More

COVID 19: “Ni semua salah cruise ke Itali”

Para pelancong yang menaiki kapal persiaran Costa Pacifica menyalahkan kapal mereka kerana berlayar ke “Negara paling teruk terjejas oleh Covid-19” Perkara tersebut berlaku apabila kerajaan negara Perancis telah melarang sebarang kemasukan ke negara tersebut pada minggu lalu selepas isu Covid-19 di Perancis semakin membimbangkan. Salah satu pasangan yang merupakan peserta telah memberitahu yang mereka telah […]

Read More

COVID-19 : 80% Penghasilan bunga di Netherland terpaksa dimusnahkan?

Virus COVID-19 yang melanda dunia sejak hujung tahun lalu bukan sahaja telah meragut banyak nyawa malahan juga telah menyebabkan banyak industri atau perniagaan lumpuh atau terpaksa ditutup. Perkara yang sama berlaku kepada industri pengeluaran bunga di Netherland dimana hampir 80% daripada pengeluaran bunga untuk tujuan perlancongan pada musim bunga tahun 2020 terpaksa dimusnahkan kerana tiada […]

Read More

Melancong ke Eropah: 14 Tempat-Tempat Menarik Di London Yang Wajib Diterokai

Tidak disangkal lagi, London pasti menjadi tumpuan utama bagi para pelancong sebagai destinasi percutian ketika melancong ke Eropah. London ni wajib pegi tau! London ialah bandar Eropah yang menjadi magnet yang menarik 27 juta pengunjung pada setiap tahun, dan telah menjadi bandar paling kerap dikunjungi di Eropah. Tidak hairanlah kenapa kota yang dikembangkan oleh orang […]

Read More

7 Tips keselamatan ketika travel/bercuti ke luar negara.

Dalam kita berseronok travel ke laur negara, faktor keselamatan ketika berada di tempat orang merupakan satu faktor yang sangat penting untuk dititik beratkan. Ramai di antara kita yang tidak ambil peduli soal keselamatan ketika travel, dan itu boleh menyebabkan jika apa-apa berlaku ketika anda travel akan menyusahkan anda untuk cari penyelesaian. Dalam post kali ni, […]

Read More

Melancong Ke Eropah : 10 Perkara Yang Anda Perlu Tahu

Wah bestnya dapat travel ke luar negara! Europe pulak tu. Dapatlah tick off semua bucketlist untuk tahun ni. Eh, jangan seronok seronok dulu ya. Sebelum kita nak melancong ke Eropah, mesti kita kena ada preparation untuk memastikan perjalanan kita nanti lancar dan tak menyusahkan diri ataupun orang lain, lagi-lagi kalau pegi dengan travel agency. Sebelum […]

Read More

7 Tempat yang wajib anda cuba dalam Disneyland Paris!

kalau yang lahir tahun 80 dan 90 an, mesti korang semua membesar dengan kartun-kartun awal disney kan? siapa je tak kenal Mickey Mouse, Minie Mouse, Goofy, Donald Duck, Daisy Duck, Buzz Lightyear dan banyak lagi karakter-karakter Disney yang memang kelakar dan penuh pengajaran. Untuk kipas-susah-mati Disney, mesti melawat Disneyland dah masuk dalam korang punya “bucket […]

Read More

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

Newsletter

*We Never Send Spam